- W magazynie
E-SKLEP TWOICH ROŚLIN
Mieszanka ziół włoskich 1G ST
2454454
24 H info_outline
Ten czas dotyczy zamówień:
- z formą płatności za pobraniem, szybka płatność TPAY (Blik, karta itp.)
- zapłaconych przelewem tradycyjnym (czas liczony od momentu zaksięgowania środków na naszym koncie)
- kompletnych, czyli takich, w których wszystkie produkty podczas składania zamówienia mają informację "w magazynie"
szt
4,00 zł
Cena Brutto
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 4,00 zł
Darmowa dostawa dla zakupów powyzej 1000zł info_outline
Rabat 2% za zakupy powyżej 3000zł info_outline
Informacje podstawowe
Mieszanka Ziół Włoskich:
cztery rodzaje ziół
szeroki zakres zastosowań
korzystny wpływ na pracę żołądka
poprawiają smak i zapach potraw
zbiór liści: IV
Opis
MIESZANKA ZIÓŁ WŁOSKICH
OPAKOWANIE - 1 G
ZIOŁA O AROMATYCZNYM ZAPACHU I SMAKU
Zioła włoskie to mieszanka, w skład której wchodzą zioła jednoroczne: bazylia, oregano i cząber oraz wieloletni tymianek. Jak sama nazwa wskazuje są dodawane do potraw kuchni włoskiej takich jak pizza, spaghetti. Stosuje się je także do mięs, zup, potraw z warzyw oraz jako dodatek do kanapek, jaj i serów. Poprawiają smak i zapach potraw, działają korzystnie na pracę żołądka. Pobudzają przemianę materii i zapobiegają wzdęciom.
Mieszankę można uprawiać z siewu wprost do gruntu w połowie maja. W warunkach domowych można uprawiać w skrzynkach, donicach, na balkonach i tarasach w okresie wiosenno - letnim. Wymaga stanowiska słonecznego i gleby próchniczej, przepuszczalnej, zasobnej w wapń. Zbiór liści na początku kwietnia. Ziele można spożywać na świeżo, przechowywać suszone lub mrożone.