Filtry
Marchew Speedo 500TN KAL1,6-1,8...
Cebula Sedona 250 TN,KAL.2,0-2,75 PR...
Marchew Nerac 500 TN 1,6-1,8 mm...
Pszenica ozima Debian: stabilny plon w każdych warunkach pogodowych...
Pszenica ozima Debian: stabilny plon w każdych warunkach pogodowych...
Kapusta włoska posiada wiele witamin, będąc przy tym warzywem niskokalorycznym. Posiadamy bardzo szeroką ofertę nasion kapusty włoskiej, sprawdź.
Kapusta Atractum F1: okres wegetacji 85-95 dni waga główki ok. 1-3kg długi okres zbioru tolerancja na pękanie przeznaczona na rynek warzyw świeżych
Kapusta włoska Estoril F1 to odmiana nadająca się na świeży rynek. Cechuje ją szybki wzrost oraz stabilność plonów. To wczesna odmiana, której okres wegetacji wynosi 60-65 dni.
Kapusta Melissa 2,5 TN ŚR PRZ Wczesność: średniopóźna Okres wegetacji: 80 dni Obsada w tys. szt. na ha: 30-40 Waga: 1,5-2,5kg Przeznaczenie na świeży rynek Sadzenie 10-04 do 15-07 Zbiór 10-07 do 10-11 Przechowywanie 11-11 do 20-12
Kapusta Ovasa to odmiana wysoce plenna, zalecana na zbiory letnie i jesienne. Ovasa ma ciemno zielone liście, które są drobno skarbowane.
Kapusta włoska Rigoleto 2,5 TN PREC PCH KAL1,75-2,00 wczesność:średniopóźna okres wegetacji wynosi 145 dni waga: 2,0-3,0 kg przeznaczona do długiego przechowywania i na świeży rynek zagęszczenie 30 tys.-40 tys./ha
Kapusta Savornach to odmiana białej kapusty o typie włoskim. To odmiana przeznaczona na świeży rynek, o bardzo atrakcyjnym wyglądzie. Dodatkowo kapusta ta nie wykazuje wczesnego wybijania w pędy kwiatowe. Okres wegetacji wynosi 90-95 dni.
Kapusta typu włoskiego Savoy King F1 przeznaczona jest na świeży rynek. Dobrze toleruje jesienne uprawy, jest odporna na tipburn. Jest wczesną kapustą o okresie wegetacji 85-90 dni.
Kapusta włoska Spinel 2,5TN KAL1,75-2,00 PREC PCH Okres wegetacji: 140 dni Waga (kg): 2-3 Zalecane zagęszczenie 35 000-45 000 szt./ha Sadzenie od kwietnia do końca maja Zbiór od 15 września do końca grudnia Przechowywanie od stycznia do maja
Kapusta Wiratoba to odmiana kapusty włoskiej charakteryzująca się dużą rozetą liściową wokół główki. Wiratoba wytwarza duże kuliste główki osiągające masę 1,5 - 2,5 kg. Wiratoba cechuje się wysoką zdrowotnością, liście są nawoskowane. Wysoka tolerancja na mróz. Rośliny z silnym wzrostem. Krótki głąb i doskonała struktura wewnętrzna. Optymalny termin...
Kapusta Wirosa 2,5 TN PREC PCH Wczesność: późna Okres wegetacji: 137 dni Obsada w tyś. szt. na ha: 25-35 Waga: 2-3kg Przeznaczenie na świeży rynek Sadzenie 15-05 do 15-06 Zbiór 15-10 do 20-11 Przechowywanie 21-11 do 31-03
Kapusta włoska Langedijker Dauer to późna odmiana, która tworzy duże, kuliste główki. Odmiana nadająca się do bezpośredniego spożycia i przechowywania. Gramatura 2G.
Kapusta Savornach to odmiana białej kapusty o typie włoskim. To odmiana przeznaczona na świeży rynek, o bardzo atrakcyjnym wyglądzie. Dodatkowo kapusta ta nie wykazuje wczesnego wybijania w pędy kwiatowe. Okres wegetacji wynosi 90-95 dni.
Kapusta typu włoskiego Savoy King F1 przeznaczona jest na świeży rynek. Dobrze toleruje jesienne uprawy, jest odporna na tipburn. Jest wczesną kapustą o okresie wegetacji 85-90 dni.
Kapusta Atlanum to odmiana kapusty włoskiej z lekko spłaszczonymi główkami, które mogą osiągnąć masę do 1,5 do 2 kg. Odmiana ta charakteryzuje się atrakcyjnym wyglądem i świetnym wyrównaniem. Zbiór jest skoncentrowany. Atlanum pozwala na przetrzymanie roślin w polu. Główki są wysoko odsadzone, umożliwiają szybki zbiór. Możliwość uprawy Atlanum w większym...
Kapusta Cordesa to odmiana z odpornością na kiłe kapusty i tipburn. Wytwarza głowki o masie 1,5 - 2,5 kg. Cordesa przeznaczona jest na uprawy letnie i jesienne.
Kapusta Cordesa to odmiana z odpornością na kiłe kapusty i tipburn. Wytwarza głowki o masie 1,5 - 2,5 kg. Cordesa przeznaczona jest na uprawy letnie i jesienne.
Kapusta Daphne, włoska, 2,5TN Okres wegetacji wynosi 50 dni Główka kulista osiąga ciężar 1,3-1,8 kg Optymalne zagęszczenie 40-50 tyś. roślin/ha Szczególnie polecane na surówki Głąb krótki z ciemnozielonymi liśćmi zewnętrznymi.
Kapusta Gloriosa Włoska 2,5TN PCH PREC Wczesność: późna Okres wegetacji: 125 dni Z przeznaczeniem na świeży rynek Waga(kg): 2-2,5 Obsada w tyś. szt. na ha: 25-35 Sadzenie 01-05 do 15-06 Zbiór 15-09 do 15-11 Przechowywanie 16-11 do 28-02
Kapusta Miletta cechuje się wysoką zdrowotnością i odpornością na stres. Jest to odmiana średnio wczesna. Wytwarza zbite główki, które osiągają wagę ok 2 - 2,5 kg. Liście mają widoczne fałdy. Struktura wewnętrzna rośliny jest wysokiej jakości, zbita. Odmiana Miletta przeznaczona jest na świeży rynek i dla przetwórstwa. Milettę można uprawiać w drugim...
Kapusta Nebraska jest to wersja CMS znanej odmiany Alaska. Nebraska to późna odmiana kapusty włoskiej. Wytwarza zwarte główki o masie 1,5 - 2 kg i o niebieskozielonej barwie. Liście tej kapusty są mocno karbowane. Widoczny mocny nalot woskowy. Odmiana odporna na pękanie. Wysoka tolerancja na niskie temperatury.
Kapusta Wloska Langedijska: późna odmiana kapusty włoskiej, do uprawy polowej, nadaje się do bezpośredniego spożycia oraz przechowywania.
Kapusta włoska ma wysokie wymagania dotyczące światła, wody oraz gleby. Wymaga żyznego, dobrze przepuszczalnego podłoża o odpowiedniej wilgotności oraz obojętnym odczynie. Może być uprawiana na stanowiskach po warzywach korzeniowych, strączkowych i pomidorach. Powinno być ono jednak odpowiednio nasłonecznione i osłonięte od wiatru. Wczesne odmiany wysiewane są w marcu, a zbierane od kwietnia do maja. Średnio wczesne sadzi się w kwietniu i zbiera od czerwca do lipca. Późne odmiany zaś wysiewane są w maju i czerwcu, a zbierane od czerwca do września.
Podczas wybierania odmiany kapusty typu włoskiego, trzeba wziąć pod uwagę jej przeznaczenie, a także oczekiwaną wielkość plonów. Istotny jest okres wegetacji i średnia wielkość główki. Znaczenie ma system korzeniowy wybranej rośliny, zdrowotność, a także tolerancja na wahania temperatur i warunki stresowe. W podjęciu decyzji przydatna będzie znajomość typu posiadanej gleby, jej pH i zasobności wody, a także stopień nasłonecznienia stanowiska.
Kapusta włoska Estoril to wczesna odmiana, przeznaczona na świeży rynek. Okres wegetacji wynosi od 60 do 65 dni. Daje okrągłe, zwarte główki o wadze od 1 do 1,5 kilograma. Zalecana do uprawy wczesnowiosennej i na jesienny termin zbioru.
Kapusta Savonarch to odmiana przeznaczona na świeży rynek, zalecana do wiosenno - letniej i letnio - jesiennej uprawy. Okres wegetacji wynosi od 90 do 95 dni. Główki mają ciemnozielone liście i osiągają wagę od 1,5 do 2,5 kilograma.
Kapusta Savoy King to wczesna odmiana typu włoskiego, o przeznaczeniu na świeży rynek. Okres wegetacji wynosi od 85 do 90 dni. Daje główki o odcieniu ciemnej zieleni, które osiągają wagę od 1,5 do 2 kilogramów.
Kapusta Ovasa to średnio - późna odmiana, której okres wegetacji wynosi 100 dni. Przeznaczona jest na świeży rynek. Ma ciemnozielone liście, które są drobno karbowane. Daje główki o wadze od 2 do 2,5 kilograma.
dyspozycji od poniedziałku do piątku
tel: 607 256 222 (od 8 do 16:00)
tel: 609 096 777 (od 8 do 16:00)
sklep@dlaroslin.pl
Inagri sp. z o.o. - 98-200 Sieradz,
ul. Wojska Polskiego 136
woj. łódzkie
NIP: 8272126848