E-SKLEP TWOICH ROŚLIN

Ogórek Twenty F1 0,5G ST sałatkowy, pod osłony

  • W magazynie
Ogorek-salatkowy-pod-oslony-Twenty-F1-0,5g-ST-wegana.jpg
search
584758

24 H info_outline

Ten czas dotyczy zamówień:
  • z formą płatności za pobraniem, szybka płatność TPAY (Blik, karta itp.)
  • zapłaconych przelewem tradycyjnym (czas liczony od momentu zaksięgowania środków na naszym koncie)
  • kompletnych, czyli takich, w których wszystkie produkty podczas składania zamówienia mają informację "w magazynie"
szt.
15,99 zł Cena Brutto

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 15,99 zł

Darmowa dostawa dla zakupów powyzej 1000zł info_outline
Rabat 2% za zakupy powyżej 3000zł info_outline
Ilość

Dostępne powyżej 20 szt.

Lub zamów telefonicznie: 607-256-222

W magazynie

Informacje podstawowe

Ogórek Twenty to odmiana wczesna partenokarpiczna, która nadaje się do pędzenia w szklarniach oraz tunelach foliowych.
Gramatura 0,5G.

Opis

Ogórek sałatkowy pod osłony Twenty

OPAKOWANIE -0,5 5G

Ogórek Twenty to odmiana wczesna partenokarpiczna, która nadaje się do pędzenia w szklarniach oraz tunelach foliowych.
Ogórek tworzy gładkie ciemnozielone owoce o długości 20-22 cm z bardzo delikatną skórką.
Odmiana Twenty jest odporna na parcha dyniowatych oraz mącznika prawdziwego. W czasie uprawy wykazuje tolerancje na małe wahania temperatur w fazie wzrostu.
Odmiana polecana jest do uprawy w terminie jesiennym i wiosennym.
Optymalnym i ekonomicznie uzasadnionym terminem siewu jest okres od stycznia do połowy lutego. Rozsada powinna być doświetlana, a czas produkcji rozsady wynosi ok. 30 dni.
Po posadzeniu rozsady na miejsce stałe natężenie światła jest już wystarczające do prawidłowego wzrostu i rozwoju roślin.
Ogórek szklarniowy ma duże wymagania w stosunku do temperatur i wilgotności powietrza. Optymalna temperatura w dzień to 24-28°C i nie powinna być niższa niż temperatura w nocy.
Termin wegetacji to 60-65 dni oraz zbioru 2 dekada IV-1 dekada VII

Ogórek w 96% składa się z wody. Ogórki nie są zasobne w witaminy i minerały. Znajdziemy w nich niewielkie ilości witaminy C, K1 i witamin z grupy B, a także niewielkie ilości potasu, magnezu, miedzi i manganu.
Najwięcej cennych substancji znajduje się w skórce ogórka dlatego ogórki pochodzące z biologicznych upraw zaleca się spożywać razem ze skórką.
Ze względu na małą wartość kaloryczną i pomaganiu w usuwaniu nadmiaru wody z organizmu są doskonałym składnikiem diet odchudzających oraz oczyszczających z toksyn. Dzięki zawartości potasu ogórki poleca się przy wszystkich rodzajach chorób dróg moczowych, chorobach serca, którym towarzyszy opuchlizna i przy reumatyzmie. Zaleca się je ponadto przy zaparciach i cukrzycy. Lecznicze właściwości mają także pestki z ogórka. Można je wykorzystać do przygotowania naparu przeciwko zapaleniu nerek i zatrzymaniu moczu.
Za gorzki posmak ogórków odpowiada kukurbitacyna, która ma działanie antyrakowe. Gorzki smak zwiększa się, jeśli podczas uprawy ogórka pojawiają się długie okresy suszy, wahania temperatury oraz jeśli gleba jest uboga w azot.

Cechy warzyw:
  • odmiana średnio wczesna ,
  • ciemne owoce,
  • do uprawy pod osłonami.
  • Klienci, którzy zakupili ten produkt, kupili również:

    Wpisy na blogu powiązane z tym produktem

    TYLKO ORYGINALNE PRODUKTY, 20 LAT NA RYNKU, ZAKUP > 3000 ZŁ- RABAT 2%

    Kategorie