Filtry
Marchew Speedo 500TN KAL1,6-1,8...
Cebula Sedona 250 TN,KAL.2,0-2,75 PR...
Cebula Exhibition Odmiana o super...
Buty Kroks dziecięcy wodoodporny materiał, łatwe w utrzymaniu...
Buty Kroks dziecięcy wodoodporny materiał, łatwe w utrzymaniu...
Seler jest "ziołem zdrowia". W formie uprawnej jest rośliną jednoroczną, ale mimo dość krótkiej żywotności, seler jest cudownym ziołem, które zawiera wiele witamin, soli mineralnych, olejków eterycznych i aminokwasów. Zawiera również potas, który wzmacnia tkankę kostną i bierze udział w procesach krzepnięcia krwi.
Seler Albedo 5 TN Okres wegetacji: 130 dni Zalecane zagęszczenie: 40 000 do 80 000 roślin/ha Odmiana plastyczna w uprawie Bardzo dobra tolerancja na septoriozę i wysoka tolerancja na jarowizację
Seler Brilliant 10 TN Wczesność: późna Okres wegetacji: 145 dni Obsada w tyś. szt. na ha: 50-80 Przeznaczenie na świeży rynek i przetwórstwo Tolerancja na jarowizację: średnia Sadzenie 15-05 do 31-05 Zbiór 15-09 do 15-10 Przechowywanie 16-10 do 15-04
Seler Diamant 10TN Wczesność: późna Okres wegetacji: 150 dni Przeznaczenie na świeży rynek i przetwórstwo Sadzenie 15-05 do 31-05 Zbiór 15-09 do 15-10 Przechowywanie 16-10 do 15-04
Seler Elena 10TN Okres wegetacji: 138 dni Obsada w tyś. szt. na ha: 60-80 Tolerancja na jarowizację: średnia Przeznaczenie na świeży rynek i przetwórstwo Zawartość suchej masy w%: 9,5 Sadzenie 15-04 do 31-05 Zbiór 15-09 do 15-10 Przechowywanie 16-10 do 31-03
Seler Ilona 10 TN Okres wegetacji: 142 dni Obsada w tyś. szt. na ha: 50-80 Tolerancja na jarowizację: niska Przeznaczenie na świeży rynek i przetwórstwo Zawartość suchej masy w%: 9,4 Sadzenie 15-05 do 31-05 Zbiór 15-09 do 15-10 Przechowywanie 16-10 do 15-04
Seler Albin to odmiana tworząca bardzo duże, kuliste zgrubienia korzeniowe bez pustych przestrzeni. Seler ma małą ilość korzeni bocznych. Odmiana jest bardzo plenna. Gramatura 0,5G.
Seler listkowy Jemny: liście zbierane wielokrotnie nie tworzy zgrubień korzeniowych świetna na produkcję suszu wysiew: III-IV bogata w witaminy
Seler Makar: przeznaczony do przetwórstwa oraz do przechowywania brak tendencji do parcenia nieciemniejący miąższ
Seler Maxim: wysiew luty-marzec pod osłoną odmiana późna przeznaczona do zbioru jesiennego idealna do przechowywania
Seler naciowy Nuget to odmiana wczesna. Łodygi są jasnozielone, a liście kędzierzawe. Ogonki liściowe selera jada się na surowo. Gramatura 0,5G.
Seler Naciowy: odmiana średniowczesna, soczyste, długie oraz mięsiste ogonki do przechowywania w chłodni nie wymaga bielenia siew do gruntu: IV-V
Seler Prinz F1 10TN Okres wegetacji: 160 dni Polecany do wiosennych nasadzeń pod folię i włókninę Liście średniej długości, zwarte, ciemnozielone Wysoka odporność na septoriozę selera.
Seler korzeniowy Talar to wczesna odmiana o krótkim okresie wegetacji. Odmiana nadająca się do bezpośredniego spożycia. Gramatura 1G.
Seler Torpedo 5TN Bardzo plenna odmiana tworząca bardzo duże zgrubienia Doskonale nadaje się do przetwórstwa oraz na świeży rynek Odmiana do długiego przechowywania Okres wegetacji wynosi 130 dni Najlepiej wysadzać w II połowie maja i I połowie czerwca Zagęszczenie w zależności od przeznaczenia wynosi 40-80 tys. szt./ha.
Seler Balena 10TN Okres wegetacji: 140 dni Przeznaczenie: świeży rynek, przetwórstwo Tolerancja na jarowizację: bardzo wysoka Obsada w tyś. szt. na ha: 60-80 Sadzenie (pod osłony) 15-03 do 14-04 Sadzenie 15-04 do 31-05 Zbiór 20-05 do 30-06 oraz 15-09 do 15-10 Przechowywanie 16-10 do 15-04
Seler Albin to odmiana tworząca bardzo duże, kuliste zgrubienia korzeniowe bez pustych przestrzeni. Seler ma małą ilość korzeni bocznych. Odmiana jest bardzo plenna. Gramatura 0,5G.
Seler Albin 10 TN Okres wegetacji tej odmiany wynosi 140 dni Średnio wczesna odmiana Nie wytwarza pustych przestrzeni Biały miąższ bez przebarwień nie wykazuje skłonności do parcenia
Seler Asterix, 10 TN okres wegetacji: 130 dni ciężar: 850-1300g bardzo szybki przyrost zgrubienia w początkowej fazie wzrostu do bezpośredniego spożycia i do przechowywania polecana do mechanicznego zbioru ze względu na średnie ulistnienie i półwzniesione liście
Seler Mentor: średnio wczesna odmiana, posiada biały miąższ oraz jest odporny , świetnie nadaje się do przetwórstwa.
Opakowanie 5.000 nasion Odmiana średnio wczesna. Zgrubienie korzeniowe kuliste, dość gładkie. Wyrastająca u jego podstawy broda korzeniowa bardzo wąska. Uprawiany na bezpośrednie zaopatrzenie rynku, do długiego przechowywania i dla przemysłu przetwórczego. Duża tolerancja polowa wobec septoriozy.
Seler Monarch 10TN Okres wegetacji: 155 dni Wysadzać najlepiej w maju, w zagęszczeniu 40-80 tys. szt./ha. Jędrny miąższ, pozostaje długo biały po blanszowaniu Wytwarza zgrubienia korzeniowe o dużej średnicy Wysoki stabilny plon Przeznaczenie na przetwórstwo i świeży rynek Duża odporność na wirusa selera
Seler Monarch 5 TN Okres wegetacji: 155 dni Wysoki stabilny plon Przeznaczanie: na przetwórstwo i świeży rynek Duża odporność na wirusa selera
Seler korzeniowy Talar to wczesna odmiana o krótkim okresie wegetacji. Odmiana nadająca się do bezpośredniego spożycia. Gramatura 10G.
Seler Torpedo 10TN otoczkowane Bardzo plenna odmiana tworząca bardzo duże zgrubienia Doskonale nadaje się do przetwórstwa oraz na świeży rynek Odmiana do długiego przechowywania Okres wegetacji wynosi 130 dni Najlepiej wysadzać w II połowie maja i I połowie czerwca Zagęszczenie w zależności od przeznaczenia wynosi 40-80 tys. szt./ha.
Seler liściasty jest uprawiany jako roślina sałatkowa i jest popularny wśród wielu ogrodników. Seler jest przydatny od korzenia do końcówki, a wiele gospodyń domowych używa go w swoich kuchniach. Wykorzystywany jest również jako przyprawa do różnych potraw.
Przy wyborze odmiany do uprawy należy wziąć pod uwagę następujące czynniki:
Większość rodzajów selera można sadzić w domu przez rozmnażanie. Zaleca się wysiewanie nasion znacznie wcześniej, w lutym lub marcu. Nasiona selera nie kiełkują zbyt dobrze, więc zakup większej ilości jest lepszy niż pozostanie z niczym. Specjalny etap przygotowawczy polega na moczeniu nasion w roztworze nadmanganianu potasu w celu ich dezynfekcji. Niektórzy hodowcy zalecają umieszczenie nasion w torbie z tkaniny i zanurzenie go najpierw w gorącej, a następnie w zimnej wodzie przez 20 minut, aby poprawić ich kiełkowanie.
Pielęgnacja selera powinna być podejmowana w sposób odpowiedzialny, tak aby w przyszłości można było produkować produkt wysokiej jakości do zastosowań żywieniowych, leczniczych i kosmetycznych.
dyspozycji od poniedziałku do piątku
tel: 607 256 222 (od 8 do 16:00)
tel: 609 096 777 (od 8 do 16:00)
sklep@dlaroslin.pl
Inagri sp. z o.o. - 98-200 Sieradz,
ul. Wojska Polskiego 136
woj. łódzkie
NIP: 8272126848