E-SKLEP TWOICH ROŚLIN

Biosilac Żółty zakiszacz do kiszonki 250G na 50T

  • W magazynie
biosilac-zolty.jpg
search
070707

  info_outline

Ten czas dotyczy zamówień:
  • z formą płatności za pobraniem, szybka płatność TPAY (Blik, karta itp.)
  • zapłaconych przelewem tradycyjnym (czas liczony od momentu zaksięgowania środków na naszym koncie)
  • kompletnych, czyli takich, w których wszystkie produkty podczas składania zamówienia mają informację "w magazynie"
szt.
150,00 zł Cena Brutto

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 150,00 zł

Darmowa dostawa dla zakupów powyzej 1000zł info_outline
Rabat 2% za zakupy powyżej 3000zł info_outline
Ilość

Dostępne powyżej 20 szt.

Lub zamów telefonicznie: 607-256-222

W magazynie
Kupowane często razem z tym produktem:

Kategorie pokrewne

Informacje podstawowe

Biosilac żółty to:
  • produkt do zakiszania kukurydzy oraz wysłodków buraczanych
  • polepsza jakość i wartość pokarmową kiszonki
  • poprawia smakowitość kiszonki
  • przyspiesza zakiszanie
  • Opis

    BIOSILAC ŻÓŁTY

    OPAKOWANIE 250 G

    NOWOCZESNY ZAKISZACZ BAKTERYJNY



    Biosilac żółty to produkt do zakiszania kukurydzy oraz wysłodków buraczanych.
    Pomocą w zakiszaniu służy dodatek starterów – laktozy i sacharozy.
    Opakowanie 250 g wystarcza do zakiszenia 50 ton kukurydzy (całych roślin, ziarna lub kolb), wysłodków buraczanych.

    Skład Biosilac żółty:

    Zawiera 5 szczepów bakterii kwasu mlekowego w koncentracji 1x10"11/gram produktu:
  • Lactobacillius plantarum
  • Pediococcus acidolactici
  • Lactobacillius brevis
  • Enterocoocuc faecium
  • Lactobacilius casei

    Zalety Biosilac żółty:

  • przyspiesza zakiszanie
  • hamuje rozwój pleśni i drożdży w kiszonce
  • zwiększa stabilność tlenową wyprodukowanej kiszonki
  • poprawia smakowitość kiszonki – wzrost pobrania przez krowy suchej masy
  • polepsza jakość i wartość pokarmową kiszonki
  • bezpieczny i łatwy w stosowaniu
  • nie powoduje korozji maszyn

    Działanie produktu Biosilac żółty:

  • Mikroorganizmy w preparacie tworzą wzajemnie uzupełniające się układy symbiotyczne, w wyniku których wykorzystywane są w sposób bezpośredni lub pośredni dostępne w poddawanej procesowi zakiszania zielonej masie różne źródła węgla i energii, a także uwalniane są węglowodany oraz kwasy organiczne, zapewniające prawidłowy przebieg zakiszania. Zestawione w biopreparacie mikroorganizmy regulują przebieg procesów fermentacyjnych zapewniając tym samym, w wyniku produkowanych związków organicznych właściwy dla dobrych kiszonek zapach, kolor, smak oraz wysoką stabilność tlenową.

  • Szczepy mikroorganizmów, z których złożony jest kompozyt mikrobiologiczny biopreparatu BiosilacNOWA FORMUŁA wykazują wyjątkową zdolność biosyntezy enzymów alfa-amylazy, glukoamylazy ksylanazy, endo-1,4-beta-glukanazy oraz feruloesterazy (oddziela połączenia ligniny od ściany komórkowej, co znacznie poprawia strawność ściany komórkowej). Wysoka aktywność enzymatyczna mikroorganizmów wchodzących w skład biopreparatu powoduje zwiększenie efektywności żywieniowej składników kiszonek, wpływa na lepsze ich wykorzystanie, lepszą dynamikę wzrostu i rozwoju żywionych nimi zwierząt oraz istotną poprawę ich produkcyjności.

  • Bakterie biopreparatu BiosilacNOWA FORMUŁA charakteryzują się wysokim potencjałem do multiplikacji oraz swoistymi zdolnościami do zasiedlania nabłonków określonych odcinków przewodu pokarmowego zwierząt, kolonizując go szybciej niż czynią to drobnoustroje chorobotwórcze. W wyniku tego tworzy się naturalna, biologiczna, ochronna bariera odpornościowa u zwierząt, hamująca rozwój wielu schorzeń powodowanych przez patogenne szczepy: Escherichia coli, Salmonella, Mycobacterium, Shigella, Bacteroides, Proteus, Streptococcus, Clostridium, Pseudomonas, Vibrio, a także rotawirusa i niektórych innych wirusów patogennych. W produkowanych kiszonkach mikroorganizmy te mają także właściwości pleśnio- i drożdżobójcze.


  • Szczegóły produktu

    Opis

    Kukurydza
    Tak

    TYLKO ORYGINALNE PRODUKTY, 20 LAT NA RYNKU, ZAKUP > 3000 ZŁ- RABAT 2%

    Kategorie