E-SKLEP TWOICH ROŚLIN

L-Amino+Ca 5L

  • Brak na stanie
amino.jpg
search
088324
szt.
153,90 zł Cena Brutto

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 153,90 zł

Darmowa dostawa dla zakupów powyzej 1000zł info_outline
Rabat 2% za zakupy powyżej 3000zł info_outline

Produkt tymczasowo niedostępny

Warianty tego produktu:
5L 1L

Informacje podstawowe

L-AMINO + CA to:
  • specjalistyczny środek do zapobiegania i korekty niedoborów wapnia (Ca), wzbogacony kompleksem naturalnych aminokwasów i borem
  • przeznaczony do stosowania w uprawach roślin sadowniczych, w warzywnictwie oraz w uprawach roślin polowych, szczególnie w warunkach stresowych
  • może być stosowany dolistnie, jak i dokorzeniowo
  • dawkowanie - nawożenie dolistne: 0,3-4 l/h
  • Opis

    AGRO - SORB L-AMINO + CA

    POJEMNOŚĆ: 5 L

    SPECJALISTYCZNY ŚRODEK DO ZAPOBIEGANIA NIEDOBOROM I KOREKTY ILOŚCI WAPNIA WZBOGACONY NATURALNYMI AMINOKWASAMI I BOREM- POLSKIE AMINOKWASY



    L-AMINO + CA - to specjalistyczny produkt produkcji polskiej przeznaczony do uzupełniania niedoborów wapnia wzbogacony kompleksem naturalnych aminokwasów i borem.
    Zastosowania unikalnej technologii produkcji L-Amino + Ca zapewnia zwiększoną mobilność wapnia a także maksymalne jego wykorzystanie dzięki naturalnym biologicznie aktywnym aminokwasom L-a. Posiada w składzie wysoką zawartość czynnych biologicznie wolnych aminokwasów oraz mikroskładniki pokarmowe. Stosowany dolistnie w uprawach sadowniczych i polowych.

    Skład:

  • Wolne aminokwasy - 4,75 %,
  • Azot- 5%
  • Wapń CaO- 8%
  • Azot całkowity - 2,1%,
  • Bor - 0,20%
  • histydyna, seryna, arginina, glicyna, kwas asparginowy, kwas glutaminowy, treonina, alanina, prolina, cysteina, lizyna, tyrozyna, metionina, walina, izoleucyna, leucyna, fenyloalanina. tryptofan

    Korzyści stosowania:

  • zwiększa trwałość przechowalniczą
  • łatwe i szybkie dostarczenie wapna i boru do wnętrza tkanek
  • poprawia jędrność owoców
  • bardzo dobrze łączy się z azotanem magnezu
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 

    Dawkowanie L-Amino+ Ca, jak stosować?


    Uprawa Stosowanie Dawkowanie
    Zboża jare min. 1 - 2 zabiegi: pierwszy w fazie krzewienia roślin, drugi przed fazą kłoszenia (przed kwitnieniem), każdorazowo po wystąpieniu warunków stresowych 1-2 l/ha / 200-300 l/ha
    Zboża ozime 3 zabiegi: pierwszy jesienią w fazie 3 - 4 liści, 1 - 2 wiosną: pierwszy w fazie ruszenia wegetacji, drugi przed fazą kłoszenia (przed kwitnieniem), oraz każdorazowo po wystąpieniu warunków stresowych 1-2 l/ha / 200-300 l/ha
    Rzepak ozimy min. 3 zabiegi: pierwszy jesienią w fazie 5-8 liści, 1-2 zabiegi wiosną: pierwszy po wznowieniu wegetacji, drugi przed kwitnieniem, każdorazowo po wystąpieniu warunków stresowych 1-2 l/ha / 200-300 l/ha
    Rzepak jary min. 1-2 zabiegi: pierwszy w fazie 5-8 liści, drugi przed kwitnieniem, każdorazowo po wystąpieniu warunków stresowych 1-2 l/ha / 200-300 l/ha
    Kukurydza min. 1-2 zabiegi: od fazy 4-6 liści do uzyskania wysokości roślin uniemożliwiającej zabiegi oprysku, każdorazowo po wystąpieniu warunków stresowych. 1-2 l/ha / 200-300 l/ha
    Burak cukrowy min. 2-5 zabiegów: w fazie 2-5 liści, następne zabiegi wykonywać co 7-14 dni, 4-5 tygodni przed zbiorem w celu zwiększenia polaryzacji cukru, każdorazowo po wystąpieniu warunków stresowych 1-2 l/ha / 200-300 l/ha
    Ziemniak min. 2-5 zabiegów: pierwszy w fazie 30% zakrycia międzyrzędzi, następne zabiegi wykonywać co 7-14 dni z wyłączeniem kwitnienia, 4-5 tygodni przed zbiorem w celu zwiększenia jakości przechowalniczej, każdorazowo po wystąpieniu warunków stresowych 1-2 l/ha / 200-300 l/ha
    Pomidor w gruncie min. 5 oprysków w sezonie począwszy od wykształcenia pierwszego grona/pojawienia się pierwszych zawiązków oraz każdorazowo po wystąpieniu warunków stresowych

    stosowanie dokorzeniowe - uprawy gruntowe posiadające systemy nawadniania kropelkowego, wykonać w odstępach 2-3 tygodniowych podczas całego cyklu w dowolnie dzielonych dawkach
    0,3-3 l/ha / 100-600 l/ha


    łącznie 30-45 l/ha
    Papryka gruntowa min. 2 do 4 oprysków w sezonie począwszy od wykształcenia pierwszych liści oraz każdorazowo po wystąpieniu warunków stresowych

    stosowanie dokorzeniowe - uprawy gruntowe posiadające systemy nawadniania kropelkowego wykonać w odstępach 2-3 tygodniowych podczas całego cyklu w dowolnie dzielonych dawkach
    0,3-3 l/ha / 100-600 l/ha


    łącznie 30-45 l/ha
    Warzywa dyniowate w gruncie min. 2 do 4 oprysków w sezonie począwszy od wykształcenia pierwszych liści oraz każdorazowo po wystąpieniu warunków stresowych

    stosowanie dokorzeniowe - uprawy gruntowe posiadające systemy nawadniania kropelkowego, wykonać w odstępach 2-3 tygodniowych podczas całego cyklu w dowolnie dzielonych dawkach
    2-3 l/ha / 200-800 l/ha


    łącznie 30-45 l/ha
    Ogórek gruntowy min. 2 do 4 oprysków w sezonie począwszy od wykształcenia pierwszych liści oraz każdorazowo po wystąpieniu warunków stresowych

    stosowanie dokorzeniowe - uprawy gruntowe posiadające systemy nawadniania kropelkowego, wykonać w odstępach 2-3 tygodniowych podczas całego cyklu w dowolnie dzielonych dawkach
    0,3-3 l/ha / 100-600 l/ha


    łącznie 30-45 l/ha
    Pomidor pod osłonami min. 5 oprysków w sezonie począwszy od wykształcenia pierwszego grona/pojawieni a się pierwszych zawiązków oraz każdorazowo po wystąpieniu warunków stresowych

    stosowanie dokorzeniowe - szklarnie, uprawy na matach, co 10-14 dni w zależności od zapotrzebowani a fizjologicznego roślin oraz występowania warunków stresowych
    0,3-3 l/ha / 100-600 l/ha


    8-15 l/ha
    Ogórek pod osłonami min. 2 do 4 oprysków w sezonie począwszy od wykształcenia pierwszych liści oraz każdorazowo po wystąpieniu warunków stresowych

    stosowanie dokorzeniowe - szklarnie, uprawy na matach co 10-14 dni w zależności od zapotrzebowani a fizjologicznego roślin oraz każdorazowo po wystąpieniu warunków stresowych
    0,3-3 l/ha / 100-600 l/ha


    8-15 l/ha
    Papryka pod osłonami min. 2 do 4 oprysków w sezonie począwszy od wykształcenia pierwszych liści oraz każdorazowo po wystąpieniu warunków stresowych

    stosowanie dokorzeniowe - szklarnie, uprawy na matach co 10-14 dni w zależności od zapotrzebowani a fizjologicznego roślin oraz każdorazowo po wystąpieniu warunków stresowych
    0,3-3 l/ha / 100-600 l/ha


    8-15 l/ha
    Bakłażan, cukinia min. 2 do 4 oprysków w sezonie począwszy od wykształcenia pierwszych liści oraz każdorazowo po wystąpieniu warunków stresowych

    stosowanie dokorzeniowe - co 10-14 dni w zależności od zapotrzebowani a fizjologicznego roślin oraz każdorazowo po wystąpieniu warunków stresowych
    0,3-3 l/ha / 100-600 l/ha


    8-15 l/ha
    Truskawka zabiegi opryskiwania roślin wykonywać od połowy kwitnienia do końca zbiorów. Wykonać jeden zabieg po zakończeniu zbiorów

    stosowanie dokorzeniowe - podlewać rośliny od połowy kwitnienia do końca zbiorów
    0,3-3 l/ha / 100-600 l/ha


    10-15 l/ha
    Porzeczka zabiegi opryskiwania rośliny wykonywać od wykształcenia liści do zbiorów 0,3-3 l/ha / 100-600 l/ha
    Sady min. 5 zabiegów w sezonie: począwszy od fazy zawiązywania owoców, każdorazowo po stwierdzeniu niedoborów

    stosowanie dokorzeniowe, podlewać rośliny w odstępach 2-3 tygodniowych podczas całego okresu owocowania
    0,3-4 l/ha/ 100-1000 l/ha


    8-15 l/ha

    Wszelkie informacje o zagrożeniach i środkach bezpieczeństwa zawarte są w załączonej karcie charakterystyki.
  • Szczegóły produktu

    Opis

    Doglebowe
    Tak
    Nalistne
    tak
    Brzoskwinia
    Tak
    Grusza
    Tak
    Jabłoń
    Tak
    Jęczmień jary
    Tak
    Jęczmień ozimy
    Tak
    Kukurydza
    Tak
    Ogórek
    Tak
    Owies
    Tak
    Papryka
    Tak
    Pomidor
    Tak
    Porzeczka czarna
    Tak
    Pszenica jara
    Tak
    Pszenica ozima
    Tak
    Pszenżyto jare
    Tak
    Pszenżyto ozime
    Tak
    Rzepak
    Tak
    Śliwa
    Tak
    Truskawka
    Tak
    Ziemniak
    Tak
    Żyto jare
    Tak
    Żyto ozime
    Tak
    Aplikacja przez oprysk
    Tak
    Aplikacja w trakcie wegetacji
    Tak
    Formulacja płynna
    Tak
    Wapń
    Tak

    Zamienniki L-Amino+Ca 5L

    Klienci, którzy zakupili ten produkt, kupili również:

    TYLKO ORYGINALNE PRODUKTY, 20 LAT NA RYNKU, ZAKUP > 3000 ZŁ- RABAT 2%

    Kategorie