Siarczan Magnezu 7.5kg 1 wodny
WCZEŚNIEJ APTEKAROLNIKA.PL - TERAZ DLAROSLIN.PL          Przy zakupie powyżej     2000 zł - udzielamy rabatu 1%     4000 zł - udzielamy rabatu 2%

Pozostałe

Nowe produkty

Promocje

Ostatnio przeglądane

siarczan-magnezu.jpg Zobacz większe

Siarczan Magnezu 7.5kg 1 wodny

1393

Arkop Przedsiębiorstwo

szt

8

22,50 zł brutto

Więcej informacji

SIARCZAN MAGNEZU SIEDMIOWODNY !!!

POJEMNOŚĆ: 7,5 kg

NAWÓZ BOGATY W SIARKĘ I MAGNEZ DO FERTYGACJI I DOKARMIANIA DOLISTNEGO UPRAW ROLNICZYCH, SADOWNICZYCH ORAZ WARZYWNYCH !!!!



Siarczan magnezu siedmiowodny to nawóz krystaliczny do fertygacji roślin oraz do dokarmiania dolistnego. Preparat dostarcza siarkę i magnez do roślin rolniczych, warzywniczych oraz sadowniczych.
Stosowany w uprawach: pszenicy, jęczmienia, żyta, owsa, rzepaku, kukurydzy, buraka, ziemniaka, soi i innych strączkowych, jabłoni, gruszy, wiśni, czereśni, śliwy, moreli, brzoskwini, truskawki, papryki, winorośli, maliny, porzeczki, pomidora, ogórka, brokuła, kalafiora, kapusty, kapusty brukselskiej, kalarepy, rzodkiewki, jarmużu, warzyw korzeniowych, warzyw cebulowych, warzyw strączkowych oraz roślin ozdobnych.

Skład:

  • Tlenek magnezu (MgO) - 160 g/kg,
  • Trójtlenek siarki (SO3) - 320 g/kg.


    Korzyści:
  • szybkie i efektywne dostarczenie do roślin magnezu i siarki, które są niezbędne by uzyskać wysokie plony dobrej jakości.

    Stosowanie środka:

    Opryski nalistne

    Termin stosowania                        Jednorazowa dawka [kg/ha]
    PSZENICA
    jesień: faza 3.–6. liścia (BBCH 13–16)10–15
    wiosna: 
    I: ozime – krzewienie (BBCH 22–29)
        jare – faza 3. liścia – krzewienie (BBCH 13–29)
    10–15
    II: początek wzrostu źdźbła – początek kłoszenia (BBCH 30–51)10–15
    JĘCZMIEŃ
    jesień: faza 3. liścia – widoczne dwa rozkrzewienia (BBCH 13–22)10–15
    wiosna: 
    I: ozime  – początek wzrostu źdźbła – 2. kolanko co najmniej 2 cm nad kolankiem 1. (BBCH 30–32)
        jare – faza 3. liścia – 2. kolanko co najmniej 2 cm nad kolankiem 1. (BBCH 13–32)
    10–15
    II: faza liścia flagowego – końcowa faza nabrzmiewania pochwy liściowej liścia flagowego
    (BBCH 39–45)
    10–15
    ŻYTO
    jesień: faza 3. liścia – widoczne dwa rozkrzewienia (BBCH 13–22)10–15
    wiosna: 
    I: ozime  – początek wzrostu źdźbła – 2. kolanko co najmniej 2 cm nad kolankiem 1. (BBCH 30–32)
        jare – faza 3. liścia – 2. kolanko co najmniej 2 cm nad kolankiem 1. (BBCH 13–32)
    10–15
    II: faza liścia flagowego – początek kłoszenia (BBCH 39–51)10–15
    OWIES
    I: faza 3. liścia – widoczne dwa rozkrzewienia (BBCH 13–22)10–15
    II: początek wzrostu źdźbła – faza liścia flagowego (BBCH 30–39)10–15
    RZEPAK
    jesień: faza 4.–8. liścia (BBCH 14–18)10–15
    wiosna: 
    I: po ruszeniu wegetacji: początek rozwoju pędów bocznych – widoczne 6 międzywęźli (BBCH 21–36)
    10–15
    II: rozwój pąków kwiatowych (pąkowanie) – początek kwitnienia (BBCH 50–61)10–15
    KUKURYDZA
    I: faza 2.–6. liścia (BBCH 12–16) optymalny termin zabiegu to 4 liście10–15
    II: rozwój liści – początek rozwoju źdźbła (wydłużanie pędu) (BBCH 17–31)10–15
    III: rozwój źdźbła (wydłużanie pędu) – początek rozwoju wiechy (BBCH 31–51) dopóki  wysokość roślin pozwala na zabieg opryskiwaczem10–15
    BURAK
    I: 4–8 liści (BBCH 14–18)10–15
    II: dziewięć lub więcej liści – rozwój rozety (BBCH 19–31)10–15
    III: zakrywanie międzyrzędzi (BBCH 32–35)10–15
    ZIEMNIAK
    I: rozwój pędów bocznych – zakrycie międzyrzędzi (BBCH 21–39)10–15
    II: bulwy osiągają 20–30% typowej masy (BBCH 42–43)10–15
    SOJA i inne strączkowe
    I: rozwój liści i pędów (soja BBCH 13–29) (bobik 13–39)10–15
    II: rozwój kwiatostanu (BBCH 51–59)10–15
    III: początek rozwoju strąka (BBCH 71)10–15
    JABŁOŃ
    I: zielony pąk (BBCH 55–56)5–20
    II: zasychanie kwiatów, większość płatków opada (BBCH 67)5–20
    III: powstały po przekwitnięciu owoc osiąga wielkość do 10 mm (BBCH 71)5–20
    IV: średnica owocu dochodzi do 40 mm – owoc osiąga ok. 60% typowej wielkości (BBCH 74–76)5–20
    GRUSZA
    I: zielony pąk (BBCH 56)5–20
    II: koniec kwitnienia (BBCH 69)5–20
    III: rozwój owoców (BBCH 71–76)5–20
    CZEREŚNIA, WIŚNIA
    I: biały pąk (BBCH 57–59)5–20
    II: zasychanie kwiatów, większość płatków opada – koniec kwitnienia (BBCH 67–69)5–20
    III: rozwój zalążni (BBCH 71–72)5–20
    IV–V: bezpośrednio po zbiorach owoców 1–2 zabiegi, co 10–14 dni5–20
    ŚLIWA, MORELA, BRZOSKWINIA
    I: rozwój zalążni (BBCH 71–72)5–20
    II: owoc osiąga 30–50% typowej wielkości (BBCH 73–75)5–20
    III–IV: bezpośrednio po zbiorach owoców 1–2 zabiegi, co 10–14 dni 5–20
    MALINA, PORZECZKA
    I–III: rozwój liści i pędów (BBCH 15–39) dwa – trzy zabiegi, co 10–14 dni5–20
    IV: początek kwitnienia (BBCH 60–61)5–20
    V–VI: bezpośrednio po zbiorach owoców jeden – dwa zabiegi, co 10–21 dni5–20
    WINOROŚL
    I: wyraźnie widoczne kwiatostany (BBCH 53)5–20
    II: początkowy rozwój owoców (BBCH 71)5–20
    TRUSKAWKA
    I: na dnie rozety ukazują się pąki kwiatowe (BBCH 55)5–20
    II: kwitnienie (BBCH 60–65)5–20
    III: początek dojrzewania owoców (BBCH 81)5–20
    IV–V: bezpośrednio po zbiorach owoców dwa zabiegi, co 7–14 dni 5–20
    PAPRYKA
    I: rozwinięty 3.–7. liść właściwy na pędzie głównym (BBCH 13–17)5–20
    II: widoczny 1.–3. pąk kwiatowy ( BBCH 51–53)5–20
    III: rozwój owoców (BBCH 71–73)5–20
    POMIDOR 
    I: rozwinięty 5.–7. liść właściwy na pędzie głównym (BBCH 15–17)5–20
    II: otwarty pierwszy kwiat na 1.–3. kwiatostanie (BBCH 61–63)5–20
    III: pierwszy owoc osiągnął typową wielkość na 1.–2. gronie (BBCH 71–72)5–20
    OGÓREK
    I: rozwinięty 6.–9. liść właściwy na pędzie głównym (BBCH 16–19)5–20
    II: na pędzie głównym widoczny zawiązek 6.–7. pąka kwiatowego na wydłużonej szypułce
    (BBCH 56–57)
    5–20
    BROKUŁ
    I: rozwój liści – rozwój pędów bocznych (BBCH 15–29)4–12
    II: początek rozwoju róży (›1 cm) – róża osiąga 30% typowej wielkości (BBCH 41–43)4–12
    III: róża osiąga 30–50% typowej wielkości (BBCH 43–45)4–12
    KALAFIOR
    I: rozwój liści (BBCH 15–19) 4–12
    II: początek rozwoju róży (›1 cm) – róża osiąga 30% typowej wielkości (BBCH 41–43)4–12
    III: róża osiąga 30–50% typowej wielkości (BBCH 43–45)4–12
    KAPUSTA głowiasta biała, głowiasta czerwona, pekińska, włoska
    I: rozwój liści (BBCH 15–19)4–12
    II: zaczynają się tworzyć główki – główka osiąga 30% typowej wielkości (BBCH 41–43)4–12
    III: główka osiąga 30–50% typowej wielkości (BBCH 43–45)4–12
    KAPUSTA BRUKSELSKA
    I: rozwój liści (BBCH 15–19)4–12
    II: początek rozwoju pąków bocznych – pierwsze rozgałęzienia mocno zamknięte (BBCH 41–43)4–12
    III: pierwsze rozgałęzienia mocno zamknięte – 50% rozgałęzień mocno zamkniętych  (BBCH 43–45)4–12
    KALAREPA, RZODKIEWKA
    I: rozwój liści (BBCH 15–19)4–12
    II: zaczyna się tworzyć zgrubienie – zgrubienie osiąga 50% typowej wielkości (BBCH 41–45)4–12
    JARMUŻ
    I: rozwój liści (BBCH 15–19)4–12
    II: główny pęd osiągnął 30–50% ostatecznej długości typowej dla odmiany (BBCH 33–35)4–12
    III: osiągnięte 30–50% masy liściowej typowej dla odmiany (BBCH 43–45)4–12
    WARZYWA KORZENIOWE
    I: faza 3.–6. liścia właściwego (BBCH 13–16)4–12
    II: 9 lub więcej liści właściwych (BBCH 19)4–12
    III: korzeń osiąga 20–40% typowej średnicy (BBCH 42–44)4–12
    WARZYWA CEBULOWE
    I: wyraźnie widoczny 3.–5. liść (BBCH 13–15)4–12
    II: początek rozwoju części roślin przeznaczonych do zbioru (BBCH 41–43)4–12
    III: rozwój części roślin przeznaczonych do zbioru (BBCH 45–47)4–12
    WARZYWA STRĄCZKOWE
    I: rozwój liści i pędów (groch BBCH 13–39) (fasola BBCH 13–29)4–12
    II: powstawanie pąków kwiatowych (BBCH 51–55) 4–12
    ROŚLINY OZDOBNE
    2–3 zabiegi w okresie intensywnego wzrostu0,1–0,5 kg na 100 l wody

    Ferygacja

    Fertygacja w podłożach inertnych – zalecana zawartość 35–100 mg Mg w 1 litrze pożywki gotowej do użytku (0,37–1,05 kg nawozu w 1000 l wody).
    Fertygacja w gruncie – roztwór o stężeniu 0,05–0,075% (0,5–0,75 kg nawozu w 1000 l wody).

    UWAGA WAŻNE:

    1.Preparat można mieszać z innymi środkami po wcześniejszym przeprowadzeniu testu, który potwierdzi możliwość mieszania.
    2.Preparat stosować zgodnie z zaleceniami dotyczącymi dawkowania.


    Okres karencji: nie dotyczy.


    Okres ważności: 3 lata.


    Pobierz etykietę!
  • Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

    Ważna informacja!!

    Środki ochrony roślin mogą być nabywane wyłącznie przez osoby pełnoletnie oraz posiadające kwalifikacje wymagane od osób nabywających środki ochrony roślin określone w art. 28.

    Ze środków ochrony roślin należy korzystać z zachowaniem bezpieczeństwa. Przed każdym użyciem przeczytaj informacje zamieszczone w etykiecie i informacje dotyczące produktu.

    Niespełnienie powyższych warunków jest złamaniem regulamniu sklepu.

    Przeznaczenie

    AzotTak
    SiarkaTak
    WysokośćTak
    
    Dlaczego warto
    u nas kupować?
    • Szybka wysyłka - nawet do 24h
    • Szeroki asortyment
    • Tylko sprawdzone produkty
    • Ponad 15 lat doświadczenia
    • Doradztwo
    Zaufane opinie
    ceneo.pl

    Sprawdź jak inni nas oceniają

    Zobacz opinie
    Nasze
    wyróżnienia
    Rzetelna firmaGazele biznesu 2014 - Puls Biznesu
    Zamów
    telefonicznie

    Jesteśmy do Państwa
    dyspozycji

    tel: 607 256 222 (do 17:00)
    tel: 605 852 423

    sklep@dlaroslin.pl

    Zamów