- W magazynie
E-SKLEP TWOICH ROŚLIN
ADOB Bor 5L
NAW-D-03963
1-2 dni robocze info_outline
Ten czas dotyczy zamówień:
- kompletnych, czyli takich, w których wszystkie produkty podczas składania zamówienia mają informację "w magazynie"
- opłaconych (czas liczony od momentu zaksięgowania środków na naszym koncie)
- z formą płatności za pobraniem
szt.
92,50 zł
Cena Brutto
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 92,50 zł
Darmowa dostawa dla zakupów powyzej 1000zł info_outline
Rabat 2% za zakupy powyżej 3000zł info_outline
Informacje podstawowe
ADOB Bor to:
płynny nawóz dolistny z wysoką zawartością boru z dodatkiem azotu
zaopatruje rośliny w bor i zapobiega występowaniu jego niedoborów
przeznaczony do upraw rolniczych, warzywniczych i sadowniczych
dopuszczony do stosowania w rolnictwie ekologicznym
dawkowanie: 0,3-2 l/ha
Opis
ADOB BOR- NAWÓZ Z BOREM DOLISTNY
POJEMNOŚĆ: 5 L
WYSOKOSKONCENTROWANY BOR DO DOLISTNEGO DOKARMIANIA ROŚLIN
ADOB Bor to formułowany nawóz dolistny, w którego składzie znajduje się wysokoskoncentrowany bor rozpuszczalny w wodzie oraz azot do stosowania w uprawach potrzebujących uzupełniania boru, przede wszystkim rzepaku, burakach, sadach, ziemniakach, roślinach kapustnych oraz innych warzywach. Duża zawartość boru gwarantuje dobre rezultaty odżywiania i stwarza możliwość poboru składników zgodnie z zapotrzebowaniem w ciągu sezonu wegetacyjnego.
Obecnie bor jest najbardziej deficytowym pierwiastkiem spośród mikroelementów.
Od 90-100% gleb Polskich jest ubogich w ten pierwiastek. Mikroelement bor ze względu na ograniczoną możliwość przyswajania należy regularnie powtarzać.
Skład:
Zalety:
Uprawa | Liczba zabiegów | Termin stosowania | Dawka, ilość cieczy roboczej |
Pszenica jara, ozima | 1 | pierwsze kolanko do liścia flagowego | 0,3 l/ha / 200-300 l/ha |
Rzepak | 3-4 |
faza 4-8 liści początek wydłużania pędu głównego widoczne 3 do 8 miedzywęźli zielony pąk |
1-1,5 l/ha/ 200-300 l/ha |
Kukurydza | 2 | faza 4-6 liści faza 6-8 liści |
0,5-1 l/ha / 200-300 l/ha |
Ziemniak | 3 | zakrywanie międzyrzędzi zawiązywanie bulw rozwój owoców |
1 l/ha / 200-300 l/ha |
Burak cukrowy | 2 | faza 4-6 liści zakrywanie międzyrzędzi |
2 l/ha 200-300 l/ha |
Soja | 1 | rozwój pędów bocznych i pędu głównego. | 1 l/ha / 200-300 l/ha |
Bobowate | 2 | wzrost pędu rozwój strąków i nasion |
1-1,5 l/ha / 200-300 l/ha |
Cebulowe (np.cebula, por) | 1-2 | rozwój liści rozwój części roślin przeznaczonych do zbioru |
0,5 l/ha / 300-500 l/ha |
Dyniowate (np. dynia, cukinia, ogórek) | 3 | rozwój liści rozwój pędów bocznych i rozwój kwiatostanu kwitnienie i rozwój owoców |
0,5-1 l/ha / 300-500 l/ha |
Kapustne (np. kapusta, kalafior, brokuł) | 2-3 | rozwój liści wzrost rozety rozwój części roślin przeznaczonych do zbioru |
0,5-1 l/ha / 300-500 l/ha |
Korzeniowe (np/marchew, seler, burak ćwikłowy) | 2-5 | rozwój liści rozwój części roślin przeznaczonych do zbioru |
0,5-1 l/ha / 300-500 l/ha |
Liściowe (np. sałata) | 1 | rozwój części roślin przeznaczonych do zbioru | 0,5 l/ha / 300-500 l/ha |
Psiankowate (np. pomidor, papryka, ziemniak wczesny) | 3-4 | rozw. liści i pędów boczn., wzrost pędów, zawiąz. bulw rozwój kwiatostanu i kwitnienie rozwój owoców dojrzewanie owoców i nasion |
0,5-1 l/ha / 300-500 l/ha |
Strączkowe (fasola, groszek) | 3 | rozwój liści rozwój pędów bocznych i pędu głównego rozwój kwiatostanu i kwitnienie |
0,5-1 l/ha / 300-500 l/ha |
Drzewa pestkowe (np. wiśnia, czereśnia) | 4 | pękanie pąków biały pąk kwitnienie przed opadaniem liści | 1-2 l/ha / 500-800 l/ha |
Drzewa ziarnkowe (np. jabłoń, grusza) | 4 | pękanie pąków różowy pąk kwitnienie po zbiorze owoców | 1-2 l/ha / 500-800 l/ha |
Rośliny jagodowe (np. truskawka, borówka) | 3 | początek wegetacji przed kwitnieniem kwitnienie przed spoczynkiem zimowym | 1-2 l/ha / 500-800 l/ha |
Wszelkie informacje o zagrożeniach i środkach bezpieczeństwa zawarte są w załączonej karcie charakterystyki.
Szczegóły produktu
Opis
- Doglebowe
- Tak
- Nalistne
- tak
- Składniki odżywcze
- B
- Soja
- Tak
- Borówka
- Tak
- Bób
- TAK
- Brokuł
- Tak
- Burak ćwikłowy
- Tak
- Cebula
- Tak
- Czereśnia
- Tak
- Grusza
- Tak
- Jabłoń
- Tak
- Kalafior
- Tak
- Kapusta
- Tak
- Kukurydza
- Tak
- Ogórek
- Tak
- Papryka
- Tak
- Pomidor
- Tak
- Por
- Tak
- Pszenica jara
- Tak
- Pszenica ozima
- Tak
- Rzepak
- Tak
- Sałata
- Tak
- Seler
- Tak
- Truskawka
- Tak
- Wiśnia
- Tak
- Ziemniak
- Tak
- Azot
- Tak
- Bor
- Tak