WUXAL AMINOCAL
POJEMNOŚĆ: 5 L
NAWÓZ WAPNIOWY POPRAWIAJĄCY WYBARWIENIE, WŁAŚCIWOŚCI PRZECHOWALNICZE OWOCÓW, A TAKŻE ZAPOBIEGA WYSTĘPOWANIE GORZKIEJ PLAMISTOŚCI
Wuxal Aminocal jest to specjalistyczny nawóz wapniowy. Stosowany jest do późnego przeciwdziałania gorzkiej plamistości podskórnej, ulepsza wybarwienie i właściwości przechowalnicze owoców. Preparat ten nie stymuluje wzrostu wegetatywnego w końcowej fazie rozwoju oraz poprawia wybarwienie owoców, gdyż Wuxal w swoim składzie nie posiada azotu mineralnego.
Nawóz Wuxal nw swoim składzie posiada mangan, cynk, a także naturalne dodatki polipeptydowe i aminokwasów. Dodatki polipeptydowe redukują napięcie powierzchniowe, a także poprawiają przyczepność nawozu do liści owoców. Składniki te są powoli przyswajalne przez rośliny i wspomagają ich metabolizm.
Nawóz Wuxal to środek, którego pH wynosi ok. 4,0 dzięki czemu wapń jest znacznie lepiej pobierany przez starsze owoce. Z kolei cynk i mangan wytwarzają związki białkowe, które usprawniają pobieranie wapnia i korzystnie wpływają na wybarwienie owoców.
Preparat Wuxal zalecany jest do stosowania w produkcji sadowniczej i warzywniczej, a także przy uprawach ekologicznych.
Skład nawozu (% objętościowe) :
Tlenek wapnia (CaO) - 20,20%
Mangan (Mn) - 0,6800%
Cynk (Zn) - 0,6800%
Korzyści stosowania:
lepsze wybarwienie owoców,
zawiera dodatki polipeptydowe i aminokwasów,
korzystnie wpływa na jakość owoców,
zmniejsza ryzyko wystąpienia gorzkiej plamistości podskórnej
Stosowanie środka:
Zboża, rzepak, burak cukrowy, ziemniak, kukurydza
Maksymalna dawka dla jednorazowego zastosowania: 4 l/ha
Liczba zabiegów: wg potrzeb.
Drzewa ziarnkowe, pestkowe, jagodowe, winorośl
Maksymalna dawka dla jednorazowego zastosowania: 3 l/ha.
Liczba zabiegów: 2-4.
Marchew, burak ćwikłowy, pietruszka, seler korzeniowy
Maksymalna dawka dla jednorazowego zastosowania: 4 l/ha.
Liczba zabiegów: 1-2.
Sałata, seler naciowy
Maksymalna dawka dla jednorazowego zastosowania: 4 l/ha.
Liczba zabiegów: do 1-2.
Pomidor, papryka, ziemniak wczesny
Maksymalna dawka dla jednorazowego zastosowania: 4 l/ha.
Liczba zabiegów: 1-2.
Ogórek, dynia, cukinia
Maksymalna dawka dla jednorazowego zastosowania: 4 l/ha.
Liczba zabiegów: 1-2.
Groch zielony, fasola szparagowa
Maksymalna dawka dla jednorazowego zastosowania: 4 l/ha.
Liczba zabiegów: 1-2.
Kapusta, kalafior, brokuł, brukselka, kalarepa
Maksymalna dawka dla jednorazowego zastosowania: 4 l/ha.
Liczba zabiegów: 1-2.
Cebula, por, czosnek
Maksymalna dawka dla jednorazowego zastosowania: 4 l/ha.
Liczba zabiegów: 1-2.
Wszelkie informacje o zagrożeniach i środkach bezpieczeństwa zawarte są w załączonej karcie charakterystyki.