E-SKLEP TWOICH ROŚLIN

Por Janosik 1G ST

  • W magazynie
por-janosik-1g-plantico.jpg
search
870072

24-72 h

szt
3,50 zł Cena Brutto

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 3,50 zł

Darmowa dostawa dla zakupów powyzej 1000zł info_outline
Rabat 2% za zakupy powyżej 3000zł info_outline
Ilość

Lub zamów telefonicznie: 607-256-222

W magazynie

Informacje podstawowe

Por Janosik to późna odmiana i bardzo plenna,która dobrze zimuje w polu co pozwala na zbiór wczesną wiosną.
Gramatura 1G.

Opis

Por Janosik

OPAKOWANIE - 1G



Por Janosik to jedna z późnych odmian, która dobrze zimuje w polu co pozwala na zbiór wczesną wiosną. Odpowiednia jest na zbiór późnojesienny i zimowy. Rośliny bardzo plenne, dające wysokiej jakości, aromatyczne plony. Odmiana charakteryzuje się wysoką tolerancją wobec rdzy pora. Najlepsza do uprawy będzie gleba średnio zwięzła, zasobna w składniki pokarmowe i próchnicę. Janosik należy do roślin uprawianych na dobrze nasłonecznionych miejscach. Rośliny mają wysokie wymagania wodne.

Por posiada witaminę A, C oraz witaminy z grupy B. Zawiera również mikroelementy : wapń, potas, fosfor. Regularne spożywanie pora wpływa korzystnie na zmniejszenie ciśnienia tętniczego krwi. Por jest niskokalorycznym warzywem dlatego świetnie się sprawdzi jako składnik w diecie odchudzającej. Por jest źródłem kwasu foliowego.Optymalna rozstawa do uprawy pora wynosi 30-40x15-25 cm.

Nasiona pora wysiewamy do gruntu w kwietniu.
Produkcję rozsady rozpoczynamy w marcu.
Sadzonki wysadzamy do gruntu w połowie kwietnia, po ich zahartowaniu.
Zbiór będzie można prowadzić od września do listopada, a nawet wiosną po przezimowaniu w gruncie..


Cechy warzyw:
  • odmiana późna,
  • por bardzo plenny,
  • por Janosik tworzy zwarte, wzniesione liście, blaszki liściowe są szerokie i średnio długie.
  • łodyga rzekoma ma długość około 14 cm, przeważnie jej średnica wynosi 2,5-3 cm.
  • ciemnozielony kolor, pokryty woskowym nalotem.
  • TYLKO ORYGINALNE PRODUKTY, 20 LAT NA RYNKU, ZAKUP > 3000 ZŁ- RABAT 2%

    Kategorie