CALGREEN (WCZEŚNIEJ CALCIOGREEN)
POJEMNOŚĆ: 5 KG
MRÓWCZAN WAPNIA, ZAPOBIEGA WYSTĘPOWANIU CHORÓB FIZJOLOGICZNYCH SPOWODOWANYCH NIEDOBOREM WAPNIA
Calgreen - mrówczan wapnia, produkt mineralny. Znakomita skuteczność. Zapobiega chorobom : gorzka plamistość podskórna, rozpad wewnętrzny, szklistość miąższu, zamieranie brzegów liści ( tipburn).
Stososwany w uprawach: drzewa owocowe, jagodniki, uprawy pod osłonami, warzywa kapustne, warzywa korzeniowe, uprawy rolnicze, kwiaty i rośliny ozdobne oraz kąpiele konserwujące owoce.
Calreen to produkt mineralny charaklteryzujący się wysoką rozpuszczalnością. Innowacyjna formułazawarta w produkcie, w której wapń wykazuje bardzo wysokim stężeniu w postaci łatwo przyswajalnej, uzupełniona o technologię LSA.
Korzyści:
większa jędrność oraz wytrzymałość owoców ( bardziej wytrzymałe ściany komórkowe ),
wyższe plony o lepszej jakości,
lepsza zdolność przechowalnicza plonu.
Skład:
Tlenek wapnia (CaO) całkowity - 40%;
Tlenek wapnia (CaO) w postaci związku - 40%;
Mrówczan wapnia - 64%.
Stosowanie środka:
Jabłoń, grusza
Maksymalna/zalecana dawka środka dla jednorazowego zastosowania: 1,5-2,5 kg/ha.
Termin stosowania: w momencie pojawienia się zawiązków owoców co 10-15 dni.
Liczba zabiegów: 4-6.
Wiśnia, czereśnia, śliwa
Maksymalna/zalecana dawka środka dla jednorazowego zastosowania: 1,5-2 kg/ha.
Termin stosowania: w momencie pojawienia się zawiązków owoców co 8-10 dni.
Liczba zabiegów: 2-3.
Jagodniki ( truyskawka, malina, borówka, porzeczka )
Maksymalna/zalecana dawka środka dla jednorazowego zastosowania: 2-2,5 kg/ha.
Termin stosowania: od pojawienia się pierwszych zawiązków co 8-10 dni.
Pomidor, ogórek, papryka, cukinia, warzywa kapustne ( kapusta pekińska, kapusta głowiasta ), warzywa kapustne ( kalafior, brokuł ), warzywa korzeniowe ( marchew, pietruszka, seler )
Maksymalna/zalecana dawka środka dla jednorazowego zastosowania: 1,5-2 kg/ha.
Termin stosowania:
Pomidor, ogórek, papryka, cukinia: co 10-14 dni od pojawienia się zawiązków owoców.
Warzywa kapustne ( kapusta pekińska, kapusta głowiasta ): przed oraz po zamknięciu główek a także w przypadku stresu roślin.
Warzywa kapustne ( kalafior, brokuł ): od początku tworzenia róży a także w momencie wystąpienia stresu roślin.
Warzywa korzeniowe ( marchew, pietruszka, seler ): od początku wzrostu korzenia co dwa tygodnie.
Ilość zabiegów: 2-3.
Uprawy pod osłonami
Maksymalna/zalecana dawka środka dla jednorazowego zastosowania: 250-350 g/100l wody.
Termin stosowania: co 10-14 dni od pojawienia się zawiązków, lub przed i po zamknięciu się główek, także w przypadku stresu roślin.
Ilość zabiegów: 2-3.
Uprawy rolnicze ( burak, ziemniak, rzepak )
Maksymalna/zalecana dawka środka dla jednorazowego zastosowania: 1,25-1,5 kg/ha.
Termin stosowania: 30 dni po wschodach roślin albo po ruszeniu wegetacji, powtórzyć 1-2 razy co 30 dni.
Kwiaty oraz rośliny ozdobne
Maksymalna/zalecana dawka środka dla jednorazowego zastosowania: 150-200 g/100l wody ( 0,75-1,0 kg/ha ).
Termin stosowania: w ciagu całego cyklu co 12-15 dni.
Kapiele konserwujące owoce
Maksymalna/zalecana dawka środka dla jednorazowego zastosowania: 1,0-2,0 kg/100l wody.).
UWAGA WAŻNE:
1. Nie stosować produktu z nawozami zawierającymi fosfor.