- Brak na stanie
E-SKLEP TWOICH ROŚLIN
Wuxal Aminocal 20L
4576
szt
319,08 zł
Cena Brutto
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 319,08 zł
Darmowa dostawa dla zakupów powyzej 1000zł info_outline
Rabat 2% za zakupy powyżej 3000zł info_outline
Informacje podstawowe
Wuxal Aminocal to nawóz wapniowy, korzystnie wpływający na jakość owoców i ich właściwości przechowalnicze. To nawóz, który również zmniejsza ryzyko wystąpienia gorzkiej plamistości podskórnej.
Dawkowanie: 3-4 l/ha.
Dawkowanie: 3-4 l/ha.
Opis
WUXAL AMINOCAL
POJEMNOŚĆ: 20 L
NAWÓZ WAPNIOWY POPRAWIAJĄCY WYBARWIENIE, WŁAŚCIWOŚCI PRZECHOWALNICZE OWOCÓW, A TAKŻE ZAPOBIEGA WYSTĘPOWANIE GORZKIEJ PLAMISTOŚCI
Wuxal Aminocal jest to specjalistyczny nawóz wapniowy. Stosowany jest do późnego przeciwdziałania gorzkiej plamistości podskórnej, ulepsza wybarwienie i właściwości przechowalnicze owoców. Preparat ten nie stymuluje wzrostu wegetatywnego w końcowej fazie rozwoju oraz poprawia wybarwienie owoców, gdyż Wuxal w swoim składzie nie posiada azotu mineralnego.
Nawóz Wuxal nw swoim składzie posiada mangan, cynk, a także naturalne dodatki polipeptydowe i aminokwasów. Dodatki polipeptydowe redukują napięcie powierzchniowe, a także poprawiają przyczepność nawozu do liści owoców. Składniki te są powoli przyswajalne przez rośliny i wspomagają ich metabolizm.
Nawóz Wuxal to środek, którego pH wynosi ok. 4,0 dzięki czemu wapń jest znacznie lepiej pobierany przez starsze owoce. Z kolei cynk i mangan wytwarzają związki białkowe, które usprawniają pobieranie wapnia i korzystnie wpływają na wybarwienie owoców.
Preparat Wuxal zalecany jest do stosowania w produkcji sadowniczej i warzywniczej, a także przy uprawach ekologicznych.
Skład nawozu (% objętościowe) :
Korzyści stosowania:
Stosowanie środka:
Zboża, rzepak, burak cukrowy, ziemniak, kukurydza
Maksymalna dawka dla jednorazowego zastosowania: 4 l/haLiczba zabiegów: wg potrzeb.
Drzewa ziarnkowe, pestkowe, jagodowe, winorośl
Maksymalna dawka dla jednorazowego zastosowania: 3 l/ha.Liczba zabiegów: 2-4.
Marchew, burak ćwikłowy, pietruszka, seler korzeniowy
Maksymalna dawka dla jednorazowego zastosowania: 4 l/ha.Liczba zabiegów: 1-2.
Sałata, seler naciowy
Maksymalna dawka dla jednorazowego zastosowania: 4 l/ha.Liczba zabiegów: do 1-2.
Pomidor, papryka, ziemniak wczesny
Maksymalna dawka dla jednorazowego zastosowania: 4 l/ha.Liczba zabiegów: 1-2.
Ogórek, dynia, cukinia
Maksymalna dawka dla jednorazowego zastosowania: 4 l/ha.Liczba zabiegów: 1-2.
Groch zielony, fasola szparagowa
Maksymalna dawka dla jednorazowego zastosowania: 4 l/ha.Liczba zabiegów: 1-2.
Kapusta, kalafior, brokuł, brukselka, kalarepa
Maksymalna dawka dla jednorazowego zastosowania: 4 l/ha.Liczba zabiegów: 1-2.
Cebula, por, czosnek
Maksymalna dawka dla jednorazowego zastosowania: 4 l/ha.Liczba zabiegów: 1-2.
Wszelkie informacje o zagrożeniach i środkach bezpieczeństwa zawarte są w załączonej karcie charakterystyki.
Szczegóły produktu
Opis
- Doglebowe
- Tak
- Nalistne
- tak
- Składniki odżywcze
- Ca
- Brzoskwinia
- Tak
- Burak cukrowy
- Tak
- Cebula
- Tak
- Jabłoń
- Tak
- Jęczmień jary
- Tak
- Jęczmień ozimy
- Tak
- Kapusta
- Tak
- Kukurydza
- Tak
- Ogórek
- Tak
- Owies
- Tak
- Papryka
- Tak
- Pietruszka
- Tak
- Pomidor
- Tak
- Por
- Tak
- Pszenica jara
- Tak
- Pszenica ozima
- Tak
- Pszenżyto jare
- Tak
- Pszenżyto ozime
- Tak
- Rzepak
- Tak
- Seler
- Tak
- Śliwa
- Tak
- Truskawka
- Tak
- Wiśnia
- Tak
- Ziemniak
- Tak
- Żyto jare
- Tak
- Żyto ozime
- Tak
- Wapń
- Tak