UNI PK 10:18
POJEMNOŚĆ: 5 L
SZYBKIE I SKUTECZNE DOSTARCZENIE FOSFORU ORAZ POTASU DO ROŚLIN ZWŁASZCZA W CZASIE ICH INTENSYWNEGO WZROSTU
UNI PK 10:18 to nawóz z dużą zawartością fosforu i potasu. Stosowany nalistnie, w fazach intensywnego wzrostu roślin w uprawach rolniczych, sadowniczych, warzywnych.
Stosowany w uprawach: pszenica, pszenżyto, jęczmień, żyto, owies, rzepak, len, kukurydza, burak, ziemniak, soja, jabłoń, grusza, czereśnia, wiśnia, brzoskwinia, morela, śliwa, agrest, malina, porzeczka, winorośl, borówka amerykańska, truskawka, pomidor, papryka, ogórek, dynia, warzywa cebulowe, brokuł, kalafior, kapusta, kalarepa, rzodkiewka, jarmuż, warzywa korzeniowe, groch, fasola, rozsada warzyw.
Zaleca się stosować preparat głównie w okresach suszy oraz niskiej temperatury, jak również w czasie kształtowania jakościowych parametrów plonu.
Skład:
Azot (N) całkowity - 35 g/l,
Azot (N) amidowy (NH2) - 150 g/l,
Pięciotlenek fosforu (P2O5) - 140 g/l.
Tlenek potasu (K2O) - 245 g/l.
Korzyści:
szybkie dostarczenie do roślin fosforu oraz potasu,
intensyfikacja wzrostu i rozwoju systemu korzeniowego, części wegetatywnych oraz generatywnych roślin,
korzystny wpływ na parametry jakościowe plonu.
Stosowanie środka:
Pszenica, pszenżyto, jęczmień, żyto, porzeczka, borówka amerykańska, winorośl, kapusta pekińska, jarmuż, groch
Maksymalna dawka dla jednorazowego zastosowania: 3-6 l/ha.
Liczba zabiegów: 3-4.
Owies, burak, agrest, kalafior, fasola
Maksymalna dawka dla jednorazowego zastosowania: 3-6 l/ha.
Liczba zabiegów: 2-3.
Rzepak, czereśnia, wiśnia, malina owocująca na pędach jednorocznych i dwuletnich, papryka, ogórek, warzywa cebulowe, brokuł, kapusta brukselska
Maksymalna dawka dla jednorazowego zastosowania: 3-6 l/ha.
Liczba zabiegów: 4-5.
Len, rzodkiewka, słonecznik
Maksymalna dawka dla jednorazowego zastosowania: 3-6 l/ha.
Liczba zabiegów: 3.
Kukurydza
Maksymalna dawka dla jednorazowego zastosowania: 3-6 l/ha.
Liczba zabiegów: 2-5.
Ziemniak
Maksymalna dawka dla jednorazowego zastosowania: 3-6 l/ha.
Liczba zabiegów: 5-7.
Soja
Maksymalna dawka dla jednorazowego zastosowania: 3-6 l/ha.
Liczba zabiegów: 1-3.
Jabłoń, dynia, warzywa korzeniowe
Maksymalna dawka dla jednorazowego zastosowania: 3-6 l/ha.
Liczba zabiegów: 3-5.
Grusza, truskawka
Maksymalna dawka dla jednorazowego zastosowania: 3-6 l/ha.
Liczba zabiegów: 4-6.
Brzoskwinia, śliwa, morela, pomidor gruntowy, kapusta głowiasta biała, głowiasta czerwona, włoska
Maksymalna dawka dla jednorazowego zastosowania: 3-6 l/ha.
Liczba zabiegów: 5-6.
Winorośl, pomidor, papryka, ogórek
Maksymalna dawka dla jednorazowego zastosowania: 3-6 l/ha.
Liczba zabiegów: 2-4.
Rozsada warzyw, uprawy małoobszarowe i hobbystyczne oraz trawniki
Maksymalna dawka dla jednorazowego zastosowania: podlewanie - roztwór 0,05–0,1% (0,05–0,1 l w 100 l wody), opryskiwanie - roztwór 0,25–0,3%.
UWAGA WAŻNE:
1.Preparat można stosować z innymi środkami po wcześniejszym przeprowadzeniu testów na mieszalność.
Okres karencji: nie dotyczy.
Okres ważności: 3 lata.