Cebula Armstrong 250.000 nasion prec. 2.0-2.75 mm
- Produkt na zamówienie
- -12%
E-SKLEP TWOICH ROŚLIN
Wybierając odmianę cebuli zwróć uwagę na jej konkretne cechy, takie jak:
• Smak.
• Plenność.
• Odporność na choroby.
• Długość przechowywania i tendencje do odbijania w szczypior.
• Wielkość cebuli.
Wybierając nasiona, warto zwrócić uwagę na odmianę.
Przy większych uprawach poleca się nasiona z grupy F1 czy nasiona inkrustowane.
Rośliny, które wyrastają z takich nasion są bardziej odporne na choroby, smaczniejsze i mają większe prawdopodobieństwo osiągnięcia dojrzałości.
Cebula zawiera fosfor, magnez, siarkę, cynk oraz krzem, a więc minerały wzmacniające ogólną odporność organizmu na różne infekcje i choroby.
Zapobiega zakrzepom, nadciśnieniu i obniża poziom cholesterolu.
Te składniki odżywcze posiadają tylko nasiona pochodzące ze sprawdzonych punktów sprzedaży, przechowywane w prawidłowy i bezpieczny sposób.
Cebula żółta posiada mnóstwo witaminy C.
Dobrze rośnie również podczas wyjątkowo suchego lata czy na gorszych stanowiskach.
Jest bogata w substancje bakteriobójcze i witaminę C, dzięki czemu jest poprawia odporność i jest naturalnym antybiotykiem.
Ze względu na smak, ale i użycie cebuli w medycynie ludowej, warto zasiać ją na swojej działce czy w ogródku.
Cebule sieje się rzędami w odległości ok. 20 cm na głębokość 1,5-2 cm, wprost do gruntu lub z rozsady.
O prawidłowym wzroście cebuli w dużej mierze decyduje ph gleby.
Cebula najlepiej rośnie w glebie o pH pomiędzy 6,5 do 7,0, dlatego warto przed zasadzeniem zmierzyć pH gleby.
W naszej ofercie posiadamy zarówno nasiona tych odmian cebuli żółtej, do których przyzwyczajony jest polski konsument, jak i wielu nowych, równie plennych i odpornych na choroby.
Sprawdź dlaroslin.pl, sklep wybierany przez setki klientów dziennie.
Cebula Wolska należy do bardzo plennych, późnych odmian cebuli.
W uprawie z dymki cebula Wolska jest jedną z najbardziej tolerancyjnych odmian, zwłaszcza na niesprzyjające warunki klimatyczne i glebowe.
Wytwarza wolne od chorób i nicieni dymki. Odznacza się wyrazistym smakiem.
Rodzi wyrównane cebule w kulistym kształcie, jędrne, z białym miąższem.
Posiada wyrazisty, dość ostry smak. Jest bardzo dobra w przechowywaniu.
Cebula Bila jest późną odmianą cebuli. Jej okres wegetacji to 143-146 dni.
Jej cechą charakterystyczną jest niespotykanie wysokie plonowanie, bardzo wysokiej jakości.
Rodzi cebule o wyrównanej wielkości i kształcie. Ich masa może sięgać 100 g, są twarde i jędrne.
To cebula idealna do przechowywania.
Odmiana cebuli Exhibition odznacza się wysokim plonem i atrakcyjnym smakiem.
Jej okres wegetacji jest bardzo długi, dlatego zaleca się uprawę tej odmiany z rozsady.
Rodzi bardzo duże cebule, które przy bardzo wysokich temperaturach mają tendencje do różowienia.
Łuski tej odmiany mają piękne, złote zabarwienie. Jedna cebula może osiągnąć wagę nawet do 1 kg.
Cebula Globo to późna odmiana cebuli. Jej okres wegetacji wynosi 170 – 175 dni.
Globo rodzi cebule o sporej wadze - od 700 do 1000 g.
Są duże, owalne, ze słomkowożółtą łuską.
W trakcie bezpośredniego siewu do gruntu tworzy cebule o masie 200-300 g.
Jest to bardzo smaczna odmiana sałatkowa, polecana do bezpośredniego spożycia. Cebula Globo jest polecana do uprawy z rozsady.
Cebula Prelesco to bardzo wczesna odmiana cebuli, polecana do upraw z rozsady i jako bezpośrednio siana do gruntu.
Zbiory Prelesco rodzi wyrównane, ładne cebule o kulistym kształcie.
Daje wysokie plony. Prelesco wysiewa się ok. 10 kwietnia.
Do zbioru z łuską będzie gotowa już w początkach sierpnia.
Przy sprzyjających warunkach pogodowych, zbiory cebuli mogą być w tym samym czasie co cebuli z dymki.
Cebula Centro jest odmianą średnio wczesną cebuli żółtej.
Daje wysokie plony. Charakteryzuje się dużą odporność na choroby.
Centro rodzi cebule o regularnym, kulistym kształcie, pokryte słomkowożółtą suchą łuską.
Jest bardzo smaczną odmianą, polecaną do bezpośredniego spożycia oraz długiego przechowywania.
Armstrong to bardzo plenna odmiana żółtej cebuli, która daje dobre plony nawet w trakcie suchego lata.
Jej okres wegetacji to 140 dni. Rodzi cebule o kulistym, lekko spłaszczonym kształcie i mocnych, jasno słomkowych łuskach.
Może być uprawiana na gorszych stanowiskach.
Tworzy bujny, ciemnozielony szczypior, pokryty grubą warstwą wosku.
Nadaje się do długiego przechowywania – nie odbija w szczypior tak szybko, jak inne odmiany.
Cebula Fasto to bardzo wczesna odmiana, którą można przechowywać do końca maja.
Jest polecana do uprawy z rozsady. Tworzy twarde, kuliste cebule o jasnej, mocnej łusce.
Już po ok. 110 dniach zaczyna załamywać szczypior.
Ze względu na jej silny system korzeniowy i krótki okres wegetacji odmianie Fasto niestraszna jest susza.
Rijnsburger to powszechnie lubiana odmiana cebuli.
Może być wykorzystywana jako szalotka, a także na zielony szczypior.
Tworzy średniej wielkości cebule, pokryte są złota łuską.
Jej miąższ jest chrupiący, jasny, o delikatnym smaku.
Stanowi doskonały dodatek do zup, sałatek, surówek, przetworów i makaronów.
Bonus to odmiana wczesna cebuli żółtej, którą zbiera się do połowy lipca.
Bonus tworzy duże, wyrównane cebule o kształcie kulistym i jasno słomkowej barwie.
Cechuje się bardzo równomiernym załamywaniem szczypioru, dzięki czemu można uzyskać bardzo duży przyrost masy cebul.
Posiada bardzo mocny system korzeniowy. Przeznaczona jest do bezpośredniego spożycia lub do krótkiego przechowywania.
Cebula Thorus jest odmianą nadająca się do szczepienia. Jest smaczna, niezbyt ostra.
Tworzy cebule o pięknej brązowej skórce, posiada bardzo dobrą retencję oraz jędrność.
Posiada wysoką tolerancję na różowy korzeń oraz na choroby liści.
Lasso to odmiana cebuli, która potrafi bardzo dobrze zaadaptować się do panujących warunków.
Dzięki temu jest niezawodną odmianą w uprawie.
Nadaje się do użycia w potrawach kuchni polskiej i nie tylko.
Jej cebula jest okrągła, twarda, z bardzo dobrze przylegającą łuską.
Nadaje się do średnio długiego przechowywania.
TYLKO ORYGINALNE PRODUKTY, 20 LAT NA RYNKU, ZAKUP > 3000 ZŁ- RABAT 2%