E-SKLEP TWOICH ROŚLIN

Burak Opolski 500G ST

  • W magazynie
burak_opolski.jpg
search
8228

2-3 dni robocze

szt.
32,00 zł Cena Brutto

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 32,00 zł

Darmowa dostawa dla zakupów powyzej 1000zł info_outline
Rabat 2% za zakupy powyżej 3000zł info_outline
Ilość

Lub zamów telefonicznie: 607-256-222

W magazynie
Warianty tego produktu:
500G 50G 12G

Informacje podstawowe

Burak ćwikłowy Opolski wyróżnia się plennością. Okres wegetacji wynosi 110-120 dni. Powierzchnia korzenia buraka jest gładka. Miąższ w przekroju buraka jest karminowo czerwony. Gramatura 500G.

Opis

Burak Opolski

OPAKOWANIE - 500G

Burak ćwikłowy Opolski wyróżnia się plennością o cylindrycznym o wydłużonym korzeniu oraz o średnicy 4 - 8 cm. Okres wegetacji wynosi 110-120 dni.
Powierzchnia korzenia buraka jest gładka, skórka delikatna. Miąższ w przekroju buraka jest karminowo czerwony, z niewidocznymi pierścieniem. Burak ma doskonały, delikatny smak.
Polecany jest do bezpośredniego spożycia, np. soki, idealny do przetwórstwa i przechowywania.

Buraki są zdrowe i odżywcze w każdej formie. Gotowane są źródłem błonnika i minerałów. Budak surowy jest bogaty w witaminy, dzięki czemu nada się do surówek i soków. Burak jest warzywem słodkim i może być użyty jako słodzik do deserów. Z buraka można stworzyć zakwas, zawiera on właściwości odżywcze i lecznicze - codzienne spożywanie zakwasu wspiera odporność.
Nasiona buraka ćwikłowego wysiewa się w odstępie co 45 cm pomiędzy rzędami. Od maja do lipca warto wykonać przerywkę i pozostawić sadzonki w rozstawie 45x45cm.

Optymalna pora do wysiewu Buraka Opolskiego to kwiecień - czerwiec. Termin zbioru przypada na lipiec - wrzesień z uprawy w gruncie.

Cechy warzyw:
  • odmiana średniopóźna,
  • burak bardzo plenny,
  • delikatny smak buraka.
  • Klienci, którzy zakupili ten produkt, kupili również:

    Wpisy na blogu powiązane z tym produktem

    TYLKO ORYGINALNE PRODUKTY, 20 LAT NA RYNKU, ZAKUP > 3000 ZŁ- RABAT 2%

    Kategorie