Filtry
Marchew Speedo 500TN KAL1,6-1,8...
Cebula Sedona 250 TN,KAL.2,0-2,75 PR...
Cebula Exhibition Odmiana o super...
Buty Kroks dziecięcy wodoodporny materiał, łatwe w utrzymaniu...
Buty Kroks dziecięcy wodoodporny materiał, łatwe w utrzymaniu...
Por to jedno z warzyw najczęściej spotykanych w polskich ogródkach. Bogaty w witaminy, żelazo, wapń, magnez, potas, sód i cynk stanowi ważne uzupełnienie diety.
Warto zasadzić pora w swoim ogrodzie nie tylko po to, aby dodać go do niedzielnego rosołu. Pora wykorzystać można na wiele sposobów, również w sałatkach i… plackach. Jego intensywny, cebulowo – czosnkowy smak podkreśli mnóstwo potraw nie tylko polskich, ale i azjatyckich.
Por Blizzard 50 G Wczesność: wczesna Okres wegetacji: 150 dni Obsada w tyś. szt. na ha: 140-160 Przeznaczenie na świeży rynek Sadzenie 15-06 do 30-06 Zbiór 01-03 do 30-04 Przechowywanie 01-05 do 31-05
Por Porbella: odmiana średniopóźna odmiana wyrównana polecana do późniejszego zbioru i przechowywania sadzenie: od 10 IV do 10 VI
Por Janosik to późna odmiana i bardzo plenna,która dobrze zimuje w polu co pozwala na zbiór wczesną wiosną. Gramatura 1G.
Por Forrest 10TN Okres wegetacji: od 150 dni Obsada w tyś. szt. na ha: 140-160 Przeznaczenie na świeży rynek
Por Baca: odrasta po zimie, tworzy długie łodygi, słabo podatna na rdze pora.
Por Pluston 10TN zimowa odmiana mieszańcowa zagęszczenie: 140-160 tys.nasion/ha bardzo plenna odmiana pora polecana do krojenia, paczkowania oraz wiązania w pęczki
Por Selina 10TN Odmiana przeznaczona na zbiory zimowe Łodyga o długości ok. 16-18cm Nadaje się na zimowanie w polu Wysoka tolerancja na niskie temperatury Wyrównany plon Duża odporność na wybijanie w pędy kwiatostanowe
Por jest rośliną dwuletnią, która z powodzeniem może stać się warzywem wieloletnim - o ile ogrodnik zdąży odpowiednio szybko usunąć pędy kwiatostanowe.
Jest idealnym warzywem do domowego ogródka – nie ma szczególnych wymagań dotyczących gleby czy stanowiska, wystarczy mu słońce i woda. Świetnie rośnie na oborniku i dobrze radzi sobie w kapryśnym polskim klimacie.
Por zimowy to roślina, której nie straszny mróz i śnieg – jest idealna dla początkujących ogrodników oraz tych osób, które chcą cieszyć się warzywami również jesienią. Wegetacja pora zimowego to okres nawet do 150 - 170 dni. Plony zbiera się jesienią lub wiosną następnego roku.
Pora zimowego można rozmnożyć z rozsady lub siejąc nasiona na zagonie, pod okryciem folii lub w tunelu foliowym.
Pory zimowe wysiewa się najczęściej na wiosnę - można siać je bezpośrednio do gleby, doniczek lub na rozsadę. Pierwsze zbiory można szykować już w październiku, a por przezimuje w glebie do wiosny.
Różne odmiany pora zimowego charakteryzują się różnym poziomem plenności – warto wziąć to pod uwagę, decydując się na konkretną odmianę. Aby zapewnić najlepszy plon pora, warto zadbać o szerszą rozsadę między roślinami. Ciasno rosnące pory są narażone na choroby (w tym grzyby) i nie osiągają pełni rozmiarów.
Na rynku dostępne są odmiany pora zimowego, które wytrzymują nawet -10°C. Warto zwrócić uwagę na region, w którym uprawiamy ogród - w zimniejszych częściach kraju warto zdecydować się na mrozoodporną odmianę.
Wybierz odmianę, której zbiory można rozpocząć już na jesieni.
Zwróć uwagę na odporność, jaka charakteryzuje daną odmianę. Cechy, których należy szukać, to duża odporność na wirusy i choroby, gnicie łodygi, rdzę czy inne porażenie liści.
Na rynku znajdziesz wiele odmian, różniących się pod względem wysokości i grubości łodygi. Za najsmaczniejszą uważa się białą część pora. Wybierz taką odmianę, która twoim zdaniem będzie najbardziej apetyczna.
dyspozycji od poniedziałku do piątku
tel: 607 256 222 (od 8 do 16:00)
tel: 609 096 777 (od 8 do 16:00)
sklep@dlaroslin.pl
Inagri sp. z o.o. - 98-200 Sieradz,
ul. Wojska Polskiego 136
woj. łódzkie
NIP: 8272126848