Filtry
Marchew Speedo 500TN KAL1,6-1,8...
Cebula Sedona 250 TN,KAL.2,0-2,75 PR...
Cebula Exhibition Odmiana o super...
Buty Kroks dziecięcy wodoodporny materiał, łatwe w utrzymaniu...
Buty Kroks dziecięcy wodoodporny materiał, łatwe w utrzymaniu...
Dynia hokkaido to wyśmienita japońska odmiana dyni o dużej trwałości. Wyróżnia się swoim głębokim i przyjemnym aromatem oraz wyrazistym smakiem. Kluczowymi czynnikami przy jej wysiewie są przestrzeń i dobrze dobrana gleba.
Dynia Colinky F1 to odmiana dyni hokkaido o tradycyjnym kształcie. Owoce bardzo wyrównane osiągające wielkość od 1,2-1,5 kg.
Dynia Uchiki Kuri to odmiana pnąca w typie Hokkaido. Na jednej roślinie mogą powstać 2 - 3 dynie. Dynia ze skórką w kolorze pomarańczowo-czerwonym. Dynie Hokkaido średnio ważą do 1,5 kg. Gramatura 3G.
Dynia hokkaido stanowi idealną odmianę dla osób, które zajmują się amatorską uprawą warzyw. Warto przy tym mieć na uwadze, że wymaga ona sporej przestrzeni, ponieważ intensywnie się rozrasta. Oprócz tego do rozwoju potrzebuje dużej ilości słońca oraz wilgoci. Niezwykle ważnym czynnikiem jest również gleba. Podłoże do siewu dyni hokkaido powinno szybko się nagrzewać, a przy tym być żyzne i przepuszczalne. Prace w ogrodzie przy wysiewie warzywa rekompensują doskonałe walory smakowe tej japońskiej odmiany dyni. Można jeść zarówno jej skórkę, jak i delikatny miąższ.
Kupując nasiona dyni hokkaido, zawsze miej na uwadze kilka istotnych kwestii.
Zdolność kiełkowania nasion - potrzebują one ciepłych warunków do wzrostu. Nasiona rozpoczynają kiełkować przy temperaturze 10 stopni Celsjusza. Jednak optymalnym przedziałem jest od 15 do 25 stopni Celsjusza.
dyspozycji od poniedziałku do piątku
tel: 607 256 222 (od 8 do 16:00)
tel: 609 096 777 (od 8 do 16:00)
sklep@dlaroslin.pl
Inagri sp. z o.o. - 98-200 Sieradz,
ul. Wojska Polskiego 136
woj. łódzkie
NIP: 8272126848