Filtry
Karmnik plastikowy: kształt przypomniający latarenkę posiada haczyk...
Kukurydza SM Doktor: FAO 220-230 ziarno typu semi dent przeznaczona...
Dynia piżmowa ceniona jest za wyjątkowy smak oraz za bogactwo składników odżywczych - witamin i minerałów. Dlatego też na bazie tego warzywa przygotowuje się w kuchni wiele smacznych potraw. Ma kompaktowe rozmiary i należy do najpopularniejszych odmian na rynku.
Dynia piżmowa Butternut to: gruszkowaty kształt owoców bezwłóknisty miąższ bogate źródło witaminy wysiew pod osłonami: IV posiada szereg korzyści dla zdrowia
Dynia piżmowa Ariel F1 to odmiana o bardzo wysokiej jakości, osiągająca zadowalające plony. Jest to odmiana o bardzo dobrym smaku i atrakcyjnym wyglądzie. Wykazuje odporność na mączniaka prawdziwego.
Dynia Ariel F1 to odmiana piżmowa o bardzo wysokiej jakości, osiągająca zadowalające plony. Jest to odmiana o bardzo dobrym smaku i atrakcyjnym wyglądzie. Wykazuje odporność na mączniaka prawdziwego.
Dynia piżmowa Atlas F1 to odmiana, którą cechuje bardzo dobra jakość i zdrowotność. Waga owoców waha się od 2 do 2,5 kg, które cechuje wyjątkowy smak i unikatowy wygląd.
Dynia Barbara F1 to odmiana piżmowa. To unikatowa dynia o silnym wigorze, jak i wydłużonym okresie po zbiorczym.
Dynia piżmowa Mieluna F1 to odmiana, którą cechuje bardzo dobra jakość i zdrowotność. Waga owoców waha się od 1,2 do 1,7 kg, które cechuje wyjątkowy smak i unikatowy wygląd.
Dynia piżmowa Pluto F1 to odmiana, którą wyróżnia bardzo dobra jakość i wysokie plony. Owoce dyni są odporne na pękanie, posiadają wysokiej jakości plon. Dodatkowo jest to dynia odporna na mączniaka prawdziwego.
Titan F1 to piżmowa odmiana dyni typu amerykańskiego z dużymi owocami polecana głównie na rynek przetwórczy.
Dynia Veenas F1 to odmiana piżmowa. Odznaczająca się bardzo dobrą jakością oraz wysokim potencjałem plenności. Okres wegetacji dyni wynosi 85-100 dni, a ich waga waha się od 600g do 1,2 kg.
Dynia piżmowa Butternut to: dzwonkowy kształt owoców lekko orzechowy posmak do przechowywania i spożywania wysiew do gruntu: początek V zbiór: IX-X
Dynia jest cennym źródłem białka. Składnik ten znajduje się także w nasionach, które są smaczną i pożywną przekąską między posiłkami. Nasiona można wysiewać po dwa pod rozsady na początku kwietnia, a w maju do gruntu. Usuwa się słabszą roślinę. Natomiast bezpośrednio do gruntu wysiewa się w połowie maja.
1. Nasiona muszą być zdrowe. Nasiona mają płaski kształt, jasny lub ciemny kolor i piżmowy zapach.
2. Wybór sprawdzonej odmiany, do najpopularniejszych na rynku należą:
Ariel F1 - to dynia piżmowa, która ma bardzo silny wigor i uprawia się ją w długim cyklu. Charakteryzuje ją mała komora nasienna, odporność na pękanie i mącznika prawdziwego. Może ważyć do 1,3 kg i potrafi osiągać wysoki plon.
Dynia Mieluna F1 - ma wyjątkowy smak i ciekawy wygląd. Waży nawet do 1,7 kg, charakteryzuje się dobrą jakością i zdrowotnością.
Dynia Veenas F1 - owoce tej odmiany są średniej wielkości, mają krótki kształt i ważą do 1,2 kg. To wysokiej jakości dynia, które owoce są bardzo plenne przez cały sezon. Dynia Veenas nie jest podatna na pękanie i wykazuje odporność na mącznika prawdziwego. Charakteryzuje ją bardzo dobry smak.
3. Dynia piżmowa ma określone wymagania, które należy spełnić, aby zdrowo rosła. Musi mieć ciepłe, słoneczne i osłonięte przed wiatrem miejsce do wzrostu. Bardzo ważna jest także żyzna gleba – ciepła, lekko wilgotna, próchnicza i przepuszczalna. Ma też określone wymagania co do temperatury.
4. Dynia piżmowa charakteryzuje się długim okresem wegetacji, ok. 5 miesięcy.
dyspozycji od poniedziałku do piątku
tel: 607 256 222 (od 8 do 16:00)
tel: 609 096 777 (od 8 do 16:00)
sklep@dlaroslin.pl
Inagri sp. z o.o. - 98-200 Sieradz,
ul. Wojska Polskiego 136
woj. łódzkie
NIP: 8272126848